فیشینگ از دیدگاه دکتر علی طالع زاری
دکتر علی طالع زاری وکیل پایه یک دادگستری و استادیار دانشگاه ؛ فیشینگ مقوله ای دانستند که امروزه مورد بحث بسیاری است و افراد زیادی تحت این عنوان مال باخته هستند و مال ودارایی آنها از بین رفته است.
ایشان در ادامه فرمودند فیشینگ یکی از جرایم سایبری و اینترنتی است که لازم میباشد آشنایی حداقلی با این عنوان مجرمانه داشته باشیم.
حتما در تلفن همراه و حساب کاربری ایمیل و در هرجایی که با تبادل اطلاعات در واقع مرتبط می باشد مواجهه می شوید با پیام ها، ایمیل ها و در واقع نوعی اعلام آمادگی از طرف افرادی که به شما پیشنهاد می کنند که از این روش استفاده کنید برای پولدار شدن، این پیامک را راسال نمایید که صاحب اینترنت رایگان شوید و یا امثالهم؛اینها تله هایی هستند که برای شما چهن می شوند
دکتر علی طالع زاری در ادامه گفتند، در فیشینگ اگر بخواهیم تعریفی از فیشینگ ارائه دهیم باید بگوییم که هر نوع تلاش یا اقدامی که هکرها انجام می دهند برای اینکه دسترسی پیدا کنند به اطلاعات محرمانه شما از طریق رمز عبور، پسوردها، اطلاعات حساب، اطلاعات محرمانه شخصی و از این موارد استفاده می کنند برای اینکه دسترسی پیدا کنند به دارایی ها و اموال شما و بتوانید آن دارایی ها را به حساب خود آنها انتقال بدهند از روش های مختلف وارد می شوند از طریق پیامک، تماس، ایمیل شخصی به شما پیام می دهند شخصی به شما ایمیل می دهد ویا با شما تماس می گیرد در فلان جا برنده شده اید یا نیاز هست اطلاعات حسابتان را بدهید، ایمیلی دریافت می نمایید از بانک مرکزی یا از فلان بانکی که شما حساب دارید اطلاعات حساب شما خواستن یا در روش های دیگر درگاه های جعلی ایجاد می کنند پولی انتقال بدهید به جایی از طریق درگاه جعلی آنها انتقال بدهید و اطلاعات حساب شما در اختیار هکرها قرار می گیرد و از آن طریق حساب شما را خالی می کنند یا در بسیاری از موارد در اینترنت با تخفیف خیلی خوبی مواجهه می شوید، که شما را تشویق می کنند محرکی است که از آنجا خرید کنید و زمانی که خرید میکنید توجه نمی کنید که آن درگاه جعلی می باشد و اطلاعات حساب شما در اختیار هکر قرار می گیرد.
بنابراین باید دقت زیادی کنید که در مواجهه با این پیام ها و دام ها در فضای مجازی مطرح هست. می بایست به این نکته توجه کنید که اطلاعات حساب شما را هیچ کس نمی تواند اط شما بگیرد ، حتی کارمند بانک نمی تواند رمز عبور شما را سوال کند و این کاملا محرمانه می باشد و هیچ بانکی، هیچ موسسه ای از شما نخواهد خواست.
هنگام استفاده از درگاه اینترنتی حتما باید شاخصه هایی که وجود دارند را دقت نمایید و مطمین شوید که مورد تایید بانک مرکزی باشد و جعلی وفیک نیست. اما در سال 88 یک قانونی در مجلس شورای اسلامی تحت عنوان قانون جرایم رایانه ای تصویب گردید که در آنجا در ماده 12 و 13 اصل فیشینگ مطرح شده و سرقت اینترنتی در ماده 12و کلاهبرداری اینترنتی در ماده 13 و قانونگذار برای آن مجازات در نظر گرفته است.
در ادامه ایشان تاکید کردند اگر با یکی از این موضوعات مواجهه شدید حتما به اولین و نزدیک ترین دادسرایی که محل وقوع جرم است مراجعه نمایید و شکایت خود را تحت عنوان مطروحه مطرح کنید تا رسیدگی گردد و در مواجهه با این جرایم نوظهور حتما آمادگی لازم را داشته باشید و پیشگیری های لازم را داشته تا در دام هکرها نیفتید.